21.11.2015 1639

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1972 yılında tek derslik olarak eğitim ve öğretime açılmış olup, birleştirilmiş sınıf ve ikili eğitim olarak 1998 yılına kadar hizmet vermiştir. 1998 yılında devlet vatandaş işbirliği ile bir derslik ve okul ihata duvarı yapılmış olup bu mevcutla1. kademe olarak 2011 yılına kadar hizmet vermiştir. Okulumuz 1. kademe öğrencileri 1998 yılından itibaren taşıma merkezi olan Karahüseyinli İlköğretim Okulu´na taşımalı öğrenci olarak taşınmış ve eğitim-öğretim faaliyetlerini Karahüseyinli İlköğretim Okulu´nda sürdürmüştür.

2010 yılında okulumuz bahçesinde prefabrik 2 adet 30 m2 çaplı anasınıfı yapılarak mevcut derslik kapasitesi 4´e çıkarılmıştır.

24 Mart 2011 tarihinde valilik makamında düzenlenen törende imzalanan protokol ile Alp-Ateş Gübre A.Ş. grubu adına hayırsever Sayın Şükrü ALPAYDIN, babası Mehmet Ali ALPAYDIN adına8 derslikli bir ilköğretim okulu yapmayı taahhüt etmişlerdir.

2011 yılında eski binanın yıkım kararı alınarak en kısa sürede temeli atılan yeni binanın yapımına başlanmıştır. Yapımı 2011 Kasım ayında tamamlanan 10370 nolu tip proje ile köyümüz çağdaş standartlarda bir okula kavuşmuştur.

Yeni okulun yapılması ile birlikte taşımalı eğitime son verilerek 2. kademesi Karahüseyinli İlköğretim Okulu´na taşınan öğrencilerimiz 25 Kasım 2011 tarihinden itibaren okulumuzda eğitim -öğretim görmeye başlamışlardır.

Mevcut 2869 metrekare bahçe alanı bulunan okulumuzda 425 metrekareye okul binası yapılmış olup, okulumuzda anasınıfı dahil olmak üzere 10 derslik, 2 idari oda, 1 öğretmenler odası, 1 adet lojman ve bahçe tuvaleti bulunmaktadır.

Yeni yapılan binamızda ısıtma sistemi klima ile sağlanmaktadır. İçme suyu temini köy sulama sistemine bağlı olup kaynak suyundan sağlanmaktadır.